Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta beyazı ( Sarısı üzeri için ayrılacak )
- 1 paket kuru maya ( 10 gram )
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ( 6 su bardağı kadar )
- Otlu lor peyniri
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel sütümüzü ocağa koyup ılık duruma getirelim. Sonra yoğurma kabına maya ve şekeri ilave edip üstüne ılık olan sütümüzü döküp karıştıralım, 15 dakika bekletip ön mayalanma yapalım.
- Akabinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta beyazı ve tuz koyup karıştıralım. Artık unumuzu yavaş yavaş ek edelim, hamurumuz sert olmayacak.
- Elimize yapışması geçtiğinde tamamdır. Hamurumuzun üzerini kapatıp, etrafını sofra beziyle sarıp 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde kesimler alıp istediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
- Yumurta sarısını, çörekotunu ve susamını da dökelim. Tepside de 30 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun, mis üzere yumuşacık poğaçalar hazır.