
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla yağ
- 4 su bardağı un
- 100 gram kaşar rendesi
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
- Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri miksere aldım karıştırdım unu ek ettim ele yapışmayan bir hamur elde ettim üstünü örttüm 35 dakika mayalanırdım.
- Hamurdan avuç içi büyüklüğünde modüller aldım tahta üzerinde elimle açtım içine kaşar rendesi koydum kapattım.
- Yağlı kâğıt serdiğim fırın tepsisine dizdim üzerine yumurta sarısı sürdüm çörek otu ve susam serptim 16 poğaça çıktı.
- Fırını 180 derece ile ısıttım 20 dakika pişirdim fırından çıkınca üzerini bir bezle örttüm yumuşacık poğaçalarımı servis tabağına aldım afiyet olsun.