
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ılık süt, ılık su, sıvı yağ ekleyip akabinde toz şeker ve instant mayayı içerisine ek edip karıştırın.
- Akabinde yumurta aklarını kırın ve tuzunu ekleyip karıştırın akabinde yavaş yavaş unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin ve yarım saat kadar dinlendirin, mayalansın kabarması için.
- Mayalanan hamur leğenden taşacaktır.
- Daha sonra hamurdan modüller koparıp elinizle yuvarlayıp hal verin tepsilere dizin .
- Yumurta sarısı sürün, isteğe nazaran susam ile süsleyebilirsiniz.Sade poğaça şeklide yapabilirsiniz.
- 250 derecelik fırında alt üst olacak biçimde 15- 20 dk pişirin .
- Fırından çıkarıp 5 dk dinlendirin daha sonra üzerini pak bez ile kapatın yumuşacık kalmasını sağlayacaktır. Daha sonra servis yapın. Yumuşacık poğaça afiyetler olsun ????.