Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı
- Yarım çay bardağından az sirke
- 3 veya 4 yemek kaşığı toz şeker
- 6 veya 7 su bardağı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez (İsteğe bağlı)
- Biraz çörekotu
- Biraz susam
Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru hazırlamak için yumurta akını, ılık sütü, ılık suyu, mayayı, sıvı yağı ve şekeri de ekleyip, karıştırıyoruz.
- Malzemeler iyice karışınca unu ve tuzu da ekleyip karıştırıyoruz. Kıvamına göre unu azaltıp eksiltebilirsiniz.
- Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini streçleyip, temiz bir örtü ile sarıyoruz.
- 1,5 saat dinlendikten sonra mayalanan hamuru çok az daha yoğuruyoruz. Sonra poğaça seklini veriyoruz. Yaklaşık 15-20 adet çıkıyor. Fırın tepsisine dizilen poğaçaları hafif ısınmış fırında veya üzerini örterek 30 dakika daha dinlendirip, biraz daha kabarmasını bekleyelim.
- Daha sonra kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısını pekmezle karıştırıp poğaçaların üzerine sürüyoruz ve çörekotu ve susamları ekliyoruz (Pekmez isteğe bağlı)
- 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika gözlemleyerek pişirelim. Fırınlara göre farklılık gösterdiği için yanmamasına dikkat edelim. Yumuşacık poğaçalarımız hazır. Ellerinize sağlık, şifa olsun inşallah. ????