Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 soda
- 1 paket kuru maya
- 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemelerimiz oda sıcaklığına geldiğinde un ve maya hariç karıştırılır.
- Daha sonra un ve maya bir arada eklenir yumuşak bir hamur elde edince üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
- Yaklaşık 40 dakika sonra biçim verilir içine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
- 250 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı