Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşacık Pratik Poğaça

Yumuşacık Pratik Poğaça

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Yumuşacık Pratik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayırılır)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 3,5 su bardağı un )
İç harcı için;
  • Ufalanmış peynir
Üzeri için;
  • Ayırdığınız yumurta sarısı
  • Susam

Yumuşacık Pratik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Yiyen herkes mayalı sanacak! pratik ve yumuşacık oluyor, kesinlikle denemelisiniz.
  1. Öncelikle yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağı, yumurta akı, tuz ve şeker koyulur ve mikserle yeterlice karıştırılır.
  2. Üzerine kabartma tozu ve un ek edilir. (un ölçüsü değişebilir. Bu nedenle yavaş yavaş eklenir) hamur güzelce yoğrulur. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  3. Ardından hamuru tezgaha alıp bir kaç kere yoğrulur ve hamur toparlanır. Hamur 15 bezeye bölünür.
  4. Tezgah üzerinde bezeyi açıp ufalanmış peynir yerleştirilir ve tepsiye dizilir. Tüm bezeleri bu süreçten geçirilir. Sonra.
  5. Üzerine ayırılan yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. Evvelden ısıtılmış 180°c derecelik fırında kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 25 dakika). Piştikten sonra soğuması beklenir ve afiyetle tüketilir.
  6. Not: bu ölçülerden 15 adet poğaça çıkıyor (ben iki ölçü yaptım).
  7. İstediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Daha fazla tanım için sayfamı ziyaret edebilirsiniz✨.

Yumuşacık Pratik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,340Kullanıcılar
cim_3444Son üye
Üst Alt