elektronikci
FD Üye
Yumuşacık Pratik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayırılır)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 3,5 su bardağı un )
- Ufalanmış peynir
- Ayırdığınız yumurta sarısı
- Susam
Yumuşacık Pratik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yiyen herkes mayalı sanacak! pratik ve yumuşacık oluyor, kesinlikle denemelisiniz.
- Öncelikle yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağı, yumurta akı, tuz ve şeker koyulur ve mikserle yeterlice karıştırılır.
- Üzerine kabartma tozu ve un ek edilir. (un ölçüsü değişebilir. Bu nedenle yavaş yavaş eklenir) hamur güzelce yoğrulur. Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Ardından hamuru tezgaha alıp bir kaç kere yoğrulur ve hamur toparlanır. Hamur 15 bezeye bölünür.
- Tezgah üzerinde bezeyi açıp ufalanmış peynir yerleştirilir ve tepsiye dizilir. Tüm bezeleri bu süreçten geçirilir. Sonra.
- Üzerine ayırılan yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. Evvelden ısıtılmış 180°c derecelik fırında kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 25 dakika). Piştikten sonra soğuması beklenir ve afiyetle tüketilir.
- Not: bu ölçülerden 15 adet poğaça çıkıyor (ben iki ölçü yaptım).
- İstediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
Daha fazla tanım için sayfamı ziyaret edebilirsiniz

Yumuşacık Pratik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı