bilgisayarci
FD Üye
Yumuşacık Puf Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (orta boyut bardak)
- 1 yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı dolusu şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (5 bardak kullandım. una nazaran yumurtanın büyüklüğüne nazaran değişiklik gösterebilir. yumuşak bir hamur olmalı.)
- Yeterli ölçüde tereyağ yahut margarin ( oda ısısında yumuşamış)
- 2 yumurta sarısı
- 1-2 çay kaşığı pekmez ( koşul değil)
- Susam çörek otu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Puf Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, şeker ve maya yoğurma kabına alınır. Çırpıcı yardımıyla karıştırılır. 10 dk beklemeye alınır.
- Üzerine tuz, yumurta akı ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır. En son un ek edilir.
- Yumuşak bir hamur yoğurulur. Unlu tezgaha alınan hamur, tezgahta da güzelce yoğurulur.
- Ardından yoğurma kabına alınıp 1 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurun havası alınır.
- Elleri sıvı yağ ile yağlayıp yuvarlak bezeler yapılır. Üzerlerine birer çay kaşığı yumuşamış yağ koyulur.
- Daire formu verilip yağ güzelce etrafına yedirilir. Daha sonra açma hali verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 10 dk tepsi mayası yapılır.
- Üzerine pekmez, yumurta sarısı sıvı yağ karışımı sürülür.
- Susam dökülüp 200 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişirilir. Pişen açmalar servise hazır. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.