
Yumuşacık Puf Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurtanın akı
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket margarin
- 1 adet yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Alabildiği kadar un
- Peynir ve maydanoz
- 2 adet yumurtanın sarısı
- İsteğe bağlı susam, çörek otu ve haşhaş
Yumuşacık Puf Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel ocakta margarini eritin. Eridikten sonra biraz soğumasını bekleyin.
- Karıştırma kabına ılık su ve sütü koyun.
- Mayayı içinde eritin.
- Daha sonra sıvı yağ, margarin, yumurta, tuz ve şekeri koyun.
- En son olarakta unu koyun.
- Kulak göğsü kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edin. Fakat ele yapışmasın.
- İç harcı olarak peynir ve maydanozu karıştırın.
- Hamurun içine iç harcını koyup kapatın. Çok büyük yapmayın. Mayası gelince büyüyecek.
- Üstlerine ise yumurtayı sürün ve istediğinizi dökün.
- Yağlı kağıda yada yağlanmış tepsiye dizin. 1 saat tepside mayası gelsin.
- Mayası geldikten sonra 180° fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????.