Yumuşacık Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 200 gram tereyağı
- 4 parmak genişliğinde ve kalınlığında salamura peynir ve kaşar peyniri
- 1 küçük kase lor peyniri (Olmasa da olur)
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumuşacık Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını eritelim.
- Diğer bütün iç harç malzemelerini derin bir kapta karıştıralım.
- Yufkalardan birini açalım, içine harç sürüp rulo şeklinde saralım.
- Her yufkaya 5er kaşık bütün yufkalara yetti ancak siz kendi hesabınızı yapın yine de.
- Sardığımız ruloları tepsiye dizelim ve buz dolabında yarım saat bekletelim.
- Yarım saat bekleyen ruloları bir parmak genişliğinde kesip tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yaptığımız sosu dökelim.
- 200 derece altüst ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Şöyle ki bütün yufkaları rulo yapmadan içlerine harç sürerek üst üste koyup en sonunda rulo yapıp, yarım saat dinlendirdikten sonra bir parmak genişliğinde kesebilirsiniz. Daha pratik olur. Ben bu şekilde yapmak istedim, karar sizin.
- Ayrıca şekilde göründüğü gibi tepsinin bir kısmına kekik ve pul biber döktüm. Öyle de lezzetli oluyor.Afiyet olsun.
Yumuşacık Rulo Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı