Yumuşacık Sandviç Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (1 sarısını ayırınız)
- 1 yemek kaşığı dolusu (50 gr) tereyağı
- 4,5 – 5 su bardağı un ben 5 ekledim
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- İsteğe nazaran susam
Yumuşacık Sandviç Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba un hariç gereçleri bir ortaya getirip yoğuralım.
- Unumuzu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Yumuşak bir hamur olacaktır.
- Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
- Güzelce mayalanmış hamurumuzu bezelere ayıralım.
- Çok az un serpilmiş tezgahta elimizle bastırarak bezeleri oval formda açalım.
- Hamuru üstten katlayarak çubuk formu verelim, tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim.
- Üzerine bez örtüp bir yarım saat tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp alt üst 190 derecede fırına verelim.
- Fırından çıkınca üzerlerini bir bez ile örtelim.
Yumuşacık Sandviç Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı