Yumuşacık Sebzeli Taşlık Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo taşlık
- 2 adet domates
- 2 adet kapta biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- Kekik
- 1.5 su bardağı sıcak su
Yumuşacık Sebzeli Taşlık Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Taşlık temizlenir doğranır ve tencereye alınır. 1 saat orta ateşte haşlanır.
- Bir yandan tencerede soğan,kırmızı biber ve yeşil biber küp küp doğranır ve kavrulur.
- Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri eklenir.
- Baharatları ekleyelim.
- 1 saat haşlanmış taşlıklar sebzelerin üzerine eklenir ve kısık ateşte 10 dk daha kavrularak servis yapılır.