Yumuşacık Şerit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya (küçük paket)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- Aldığı kadar un (5-6 su bardağı civarı)
Yumuşacık Şerit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kuru maya yarım çay bardağı ılık suyun içine konulup topak kalmayana kadar karıştırıp 10 dk bekletilir. Bu biçimde daha düzgün kabartır hamuru lakin bu süreci yapmadan da direk una karıştırabilirsiniz.
- Un hariç tüm materyaller karıştırıldıktan sonra denetimli olarak un eklenmeye başlanır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Yeterlice yoğurunca hamur toparlanmaya başlayıp ele yapışmayacak kıvama geliyor.
- Derin bir kap içine alınan hamur üzerini örtülüp 1 saat mayalanması için bekletilir.
- Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller alıp yuvarlanır. 5 dk sonra bezeler elimizle oval biçimde açılır. (boyut olarak bir el büyüklüğünde).
- Uç kısmına beyaz peynir koyup peynirin üstünü örtecek biçimde hamur sıkı sıkı kapatılır peynirin çıkmaması için, kalan kısma bir bıçak yardımıyla birer cm ortayla uzunluğuna çizikler atılır yahut biçimli hamur aparatı ile şekillendirilir.
- Daha sonra rulo biçiminde sarıp yarım ay üzere tepsiye dizilir. 20 dk tepside mayalandırdıktan sonra yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında alt üst ayarda 20-30 dk ortasında pişirilir. Afiyet olsun.