Yumuşacık Soslu Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğüs
- 2 yemek kaşığı yoğurt (Sulu)
- ½ (yarım) çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı soğan tozu
- ½ (yarım) tatlı kaşığı sarımsak tozu
- ½ (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kekik, renkli karabiber, kırmızı toz biber
Yumuşacık Soslu Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurt, zeytinyağ, salça ve tüm baharatlar geniş bir kabın içerisinde karıştırılır.
- Tavuk göğüsleri, minik küpler halinde doğranarak sosun içine konulur ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
- Üzerine streç sinema kapatılarak bir gece buzdolabında bekletilir. (12 saat).
- Büyük uzunluk bir tava ısıtılır. Tavuklar tüm sosuyla birlikte tavaya alınır ve orta ara karıştırarak pişirilir. Afiyet olsun
????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.