Yumuşacık Sütlü Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yaş maya ( 21 gram)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 su bardağı un (markadan markaya değişmektedir denetimli bir formda ekleyelim)
Yumuşacık Sütlü Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kap içerisine bütün gereçlerimizi koyup karıştırıyoruz.
- Yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edelim, hafif ele yapışacaktır.
- Yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım .
- Mayalanan hamurumuzun havasını alıp karıştırıyoruz.
- Elimize un alıp 3-4 tane mandalina büyüklüğünde beze yapalım .
- Kalanını küçük küçük bezeler yapalım .
- Bezeleri elimizi yağlayıp biraz hamurumuzu açıp ortasına delip yapıp pişiriyoruz.
- Hamurlarımızı kızgın sıvı yağa atıp ,sırayla hamur bitene kadar tekrarlıyoruz afiyet olsun inşallah ????.