
Yumuşacık Tart Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1. paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı süt
- 2 su bardağı süt
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı çikolata (Ekmeğe sürülen den)
- 1 tane muz
- Süsleme için.
- Hazır beyaz çikolatalı
- Dut
Yumuşacık Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz. Bir 7 8 dakika çırptım. Bembeyaz ve akışkan bir kıvam alıyor.
- Daha sonra sırası ile süt, sıvı yağ ve ılık suyu ekliyoruz.
- Daha sonra nişasta, vanilya ve kakaoyu ekleyin. Unun içine kabartma tozu nu ekleyip bir karıştırın ve en son ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında kürdün pak çıkana kadar pişirin.
- O pişsin bizde ganajı yapalım. Sütü, şekeri, nişasta ve unu ekleyin çırpıcı ile çırpıyoruz. Kısık ateşe kaynayana kadar pişirin. En son ocaktan almadın margarini ve çikolatayı ekleyin. Ocağın altını kapatın ve en vanilyayı ekleyin. Soğuma bırakın.
- O ortada keki fırını kapatıp keki dışarıya çıkarın. Kekimizi soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekimizi sütü gezdirin. Daha sonra bir adet muzu dilimleyip kekin kenarlarına dizin ve soğuyan ganajı ekleyin. Dolaba dinlenmeye bırakın.
- Soğuyan kekimizin üstüne beyaz çikolatalıyı gezdirin. İstediğiniz süslemeyi kullana bilirsiniz. Afiyet olsun.