Yumuşacık Tavuk Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kesim tavuk göğsü
- 1 kesim kemiksiz but ( koşul değil, yağlı ve yumuşak olsun diye ekliyorum)
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 er çay (tepeleme degil )kaşığı karabiber ,kimyon, makus, kırmızı toz biber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı galeta unu
Yumuşacık Tavuk Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk kesimleri robotta çekilerek yoğurma kabına alınır.
- Sırasıyla tüm materyaller eklenerek güzelce yoğurulur.
- El yavaşça yağlanarak şekillendirilir ve tabağa dizilir.
- İmkanınız varsa biraz buzdolabında dinlendirin.
- Kızgın yağda önlü gerili kızartarak sıcak servis edilir. Afiyet olsun ????
????.