
Yumuşacık Tel Tel Açma Tanımı İçin Materyaller
- 3 bardak sıcak süt
- 1 bardak yağ
- 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üstü için)
- 3 çorba kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 8-9 bardak un
Yumuşacık Tel Tel Açma Tanımı Yapılışı
- Evvel sıcak sütü, şekeri ve mayayı karıştırıyoruz.
- Akabinde öbür gereçleri ekliyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur oluşturuyoruz.
- Hamurumuzun üstünü kapatıp 40 dakika kabarması için bekletiyoruz.
- Hamurumuza biçim verip(normal yuvarlak halde verebilirsiniz), üstüne yumurta sarılarını sürüp 25 dakika bekletiyoruz.
- 180 derece fırında pişirin 15 dakika pişiriyoruz.