Yumuşacık Tel Tel Ayrılan Pamuk Açma Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı süt (el yakmayacak sıcaklıkta olacak)
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 7-8su bardağı kadar un (hamur hafif ele yapışacak kadar yumuşak olmalı)
- 50 gram tereyağı yada margarin (açmak için kullanılacak)
Yumuşacık Tel Tel Ayrılan Pamuk Açma Tanımı Yapılışı
- Süt ,şeker ve mayayı karıştırarak etkinleştirelim, yaklaşık 5 dakika dinlendirince etkin hale geliyor.
- Hamuru 30-40 dakika kadar üzerini streçliyerek ılık ortamda bekleyelim. (ben fırınımı 50 dereceye ayarlayarak bekliyorum. ).
- Mayası gelen hamurumuzdan ellerimizi hafif yağladıktan sonra yumurtadan biraz büyük kesimler kopararak eşit kesimlere bölüyoruz.
- Tereyağ yada margarin le elimizle bastırarak açıyoruz.
- Rulo halinde sarıyoruz.
- Simit formunu verdiğimiz hamurlarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ,200 derece evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
E o vakit afiyet olsun ????.