Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yumuşacık Tost Ekmeği

Yumuşacık Tost Ekmeği
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yumusacik-tost-ekmegi.jpg

Yumuşacık Tost Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık su (400 ml)
  • 5 su bardağı un (550 gr)
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya (7 gr)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (25 gr)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı tereyağ (45 gr)

Yumuşacık Tost Ekmeği Tanımı Yapılışı

  1. El yakmayacak derecede ılık suya şeker ve maya eklenir.
  2. Mayanın etkinleşmesi için beklenir. 10 dk sonra un, tereyağ, tuz eklenir. Yoğurulmaya başlanır.
  3. Makine varsa yoğurma aparatıyla 8-10 dk ele yapışmayana kadar yoğrulur. (un eklemesi yapmıyoruz!). Yoksa eller sık sık yıkanarak 10-12 dk yoğrulur.
  4. Ele yapışmayan kıvama gelince üzeri kapatılıp 1 saate yakın mayalanır.
  5. 2 katına çıkınca (45 dk 1 saat) tezgaha alıp bir iki dk yoğrulup havası çıkarılır. Kalıbın boyutuna nazaran dikdörtgen formda açılır ve rulo yapılır.
  6. Kenarları yeterlice bastırılıp baton kalıba koyulur.
  7. Üzeri gevşek halde streçlenip 30-40 dk mayalandırılır.
  8. Üzerine eritilmiş tereyağ sürülüp 200 derece evvelce ısıtılmış fırının en alt rafında 30-35 dk pişirilir.
  9. Üzeri çok kızarırsa yağlı kağıtla kapatıp pişirmeye devam edebilirsiniz. (fırın eşit pişirmiyorsa bir tarafı kızarınca tarafını çevirin)
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt