elektronikci
FD Üye
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- Hamuru için:
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Hamurun yumuşaklığına göre 4-5 bardak un yeterli)
- İsteğe göre beyaz peynir veya lor (İsteğe göre çikolatalı veya sade pişi olarak da yapılabilir)
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, sıcağa yakın ılık su, maya ve şekeri karıştırın. Sıvı karışımın üzerine tuzu ekleyin ve unu eklemeye başlayın.
- Hamur kıvamına gelince yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur olana dek un ekleyip yoğurun.
- Üzerini hava almayacak şekilde streç ile kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- 30 dakika sonunda kabaran hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp unlanmış tezgahta merdane ile hafifçe açın ve içine peynir veya istediğiniz bir malzemeyi koyup kenarlarından bastırarak kapatın.
- Tezgah üzerinde 5 dakika dinlendirin.
- Tavaya 1 parmaktan az yükseklikte sıvı yağ koyup ısınmasını bekleyin.
- Isınan yağın içerisine pişileri alarak arkalı önlü kızartın.