Yumuşacık Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Yumuşacık Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar ve şekeri köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpalım.
- Daha sonra kakao hariç öteki gereçleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
- Hamur hazır olunca yarısını bir kaba alarak içine kakaoyu da ekleyip karıştıralım.
- Ben 26 cm kelepçeli kalıpta yaptım. Daha kalın olmasını isterseniz 22 cm kâfi olacaktır.
- Kalıbınızı yağlayıp ya da yağlı kağıt serip üzerine bi kepçe beyazından üzerine bir kepçe kakaolusundan olacak biçimde hamur bitene kadar bu süreci yapıyoruz. Fotoğraftaki üzere.
- En son dilerseniz kürdan yardımı ile biçim verebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun ????.