Yumuşak Açma Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 yumurta sarıları üzeri için
- 1 paket instant maya
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Biraz yumuşak bir hamur olacak)
- Tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında olmalı)
- Tercihen zeytin ezmesi kahvaltılık sos vb sürülebilir
Yumuşak Açma Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sütümüzü suyu hafif ılık olacak formda ısıtalım.
- Serçe parmağınızın dayanabileceği kadar ısıttıktan sonra mayamızı ,şekeri ,sütü ek edip karıştıralım.
- 2-3 dakika bekletelim.
- Bekledikten sonra yağımızı, yumurta aklarını ve unu ek edip karıştıralım.
- Tuzu da ek edelim.
- Hamurumuz yeterlice yoğurduktan sonra 1 kaşık vita yağı yahut margarin alıp yoğuralımki yapışan bütün hamurlarımız elimizde kalmasın.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra evvelden ısıtılmış 75 derecede fırınımıza dinlenmeye bırakalım.
- Fırınımızı kapalı olmasına dikkat edin.
- Fırında daha çabuk mayalandığı için ben o denli tercih ediyorum isterseniz dışarıda da bekletebilirsiniz.
- Hamurunumuz 45 dakika mayalandıktan sonra alalım eşit modüllere ayıralım benim açmalarım 16-18 tane çıkıyor.
- Tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı yahut margarin sürelim, rulo yapıp biçimini verelim.
- Ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı yahut yoğurt sürüp 20 dakikada mayalandıralım.
- İsterseniz çörekotu ,susam ekleyebilirsiniz.
- Tepsi mayası gelen açmalarımızı 200 derecede pişirelim.
- Üstü kızarana kadar piştikten sonra alalım ılık servis yapalım. Afiyet olsun şimdiden yapanların ellerine sıhhat.