teknolojiuzmani
FD Üye
![yumusak-acma.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/14/yumusak-acma.jpg)
Yumuşak Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta(sarısı üzerine)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 2,5 paket kabartma tozu
- 4,5- 5 su bardağı un
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı susam
Yumuşak Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta akları süt,sıvı yağ çırpıyoruz ve kabartma tozu ve unu koyup yumuşak olacak şekilde hamuru yoğuruyoruz.
- Unu kontrollü şekilde ekleyin elimize yapışmayacak ama yumuşak olacak.
- 10 dk hamurumuzu dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurdan avuç içi kadar parça alıp silindir şeklinde ince uzun yapıyoruz ve biraz daha küçük parça alıp aynı şekilde ince uzun şekil veriyoruz.
- Uzun hamurun ortasına doğru kısa hamuru üç kısmından tutarak saç örgüsü gibi örüyoruz.
- Hamurdan büyük parça alıp elimizle biraz ince olacak şekile büyütüyoruz ve kalıplarla üzerlerinden bastırarak sekili çıkartıyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
- Kalan hamuru ince uzun şekilde yuvarlayarak uzatıyoruz ve uç kısmından doluyoruz ve onuda tepsiye koyuyoruz.
- üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edebiliriz.
Yumuşak Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı