Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşak Açma

Yumuşak Açma

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
yumusak-acma.jpg

Yumuşak Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta(sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 paket kabartma tozu
  • 4,5- 5 su bardağı un
Üzerine;
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı susam

Yumuşak Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta akları süt,sıvı yağ çırpıyoruz ve kabartma tozu ve unu koyup yumuşak olacak şekilde hamuru yoğuruyoruz.
  2. Unu kontrollü şekilde ekleyin elimize yapışmayacak ama yumuşak olacak.
  3. 10 dk hamurumuzu dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamurdan avuç içi kadar parça alıp silindir şeklinde ince uzun yapıyoruz ve biraz daha küçük parça alıp aynı şekilde ince uzun şekil veriyoruz.
  5. Uzun hamurun ortasına doğru kısa hamuru üç kısmından tutarak saç örgüsü gibi örüyoruz.
  6. Hamurdan büyük parça alıp elimizle biraz ince olacak şekile büyütüyoruz ve kalıplarla üzerlerinden bastırarak sekili çıkartıyoruz ve yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz.
  7. Kalan hamuru ince uzun şekilde yuvarlayarak uzatıyoruz ve uç kısmından doluyoruz ve onuda tepsiye koyuyoruz.
  8. üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  9. Önceden ısınmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. İlk sıcaklığı çıkınca servis edebiliriz.
Afiyet olsun :).

Yumuşak Açma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,206Mesajlar
30,130Kullanıcılar
rüGarSon üye
Üst Alt