
Yumuşak Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tane yaş maya
Yumuşak Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık sütü mayayı, tuzu, şekeri ilave edin karıştırın.
- Üzerine unu ek edin yoğurun .
- 5 -8 dakika yoğurun, bir saat dinlendirin.
- Yuvarlak bezelere bölün biraz büyük oluyor.
- Bezeler üzeri örtülü 5 dakika dinlendirin.
- Elinizle üzerine bastırarak biraz inceltin silex makinasında 4-5 ayarda pişirin yada tavada ocakta pişire bilirsiniz.
- Orta ateşte pişen bazlamanın içi yumuşak oluyor.
Yumuşak Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı