Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yumuşak Et Nasıl Pişirilir

Yumuşak Et Nasıl Pişirilir

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yemeklerinizde kullandığınız etlerin lokum gibi yumuşacık, sulu ve damakta dağılmasını ister misiniz ?
Hepimiz yumuşacık lokum gibi et yemek istiyoruz Peki bunu nasıl pişireceğiz

Etin suyunu kaybetmeden
Etlerin içinde kendilerine ait bir miktar, etin suyu dediğimiz bir su vardır Et eğer bu suyu bırakırsa daha sonra tekrar içine alması mümkün olmadığından, et piştikçe kurumaya devam eder ve biz asla yumuşak bir et yiyemeyiz

Bunun olmaması için yapmamız gerekenler öncelikle: dana eti, kuzu eti veya tavuk eti fark etmez, diyelim ki kuşbaşı sote yapacağız, etlerimizi doğradıktan sonra, tencerenin içerisine az miktarda yağ koyup, ya da yanmaz yapışmaz bir tava kullanıyorsak hiç yağ koymadan tenceremizi ya da tavamızı güzelce ısıtıyoruz
Isıttıktan sonra bir tane et attığımızda ses duymamız gerekiyor Cızz diye bir ses geldiğinde tava ya da tencere artık istediğimiz kadar ısınmış demektir

Bütün etleri kabın içerisine atıyoruz, ateşi hiç kısmadan etlerin rengi dönünceye kadar karıştırıyoruz
Bu işlem mühürlemedir Yani, etlerin dışındaki renk hızla değiştiğinde suyunu içine hapseder ve sonrasında asla bırakmaz

İşte bu aşamada sakın tuz kullanmayın Tuz eğer ete tam bu aşamada değerse yine etin suyunu bırakmasına sebep olur
Etlerimizin renkleri dönünceye kadar soteledikten sonra arkasından soğan, biber, domates ve ne sebze kullanıyorsak onları da ekliyoruz ve yemeğimizi pişirmeye devam ediyoruz
İşte Lokum Gibi Yumuşak Et Pişirmek bu anlattıklarımızı uygulayarak mümkündür
 

Similar threads

Sebzelerle harmanlanan ve baharatlarla lezzetlendirilen et sote, etin en pratik ve lezzetli hali olarak sofralarda hep başköşede yer alır. Tercih edilen etten, ısı ayarına hatta pişirme esnasında kullanmanız gereken tava seçimine kadar lezzetli bir et sote pişirmenin püf noktalarından yazımızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Türk mutfağına ilişkin eski tanımlara baktığınızda et olarak sık sık kuzunun kullanıldığını görebilirsiniz. Gerçekten kuzu eti hakikat pişirildiğinde çok lezzetli olabilir. Bilhassa lokum üzere kuzu pirzolanın tadına doyum olmaz. Pekala Pirzola nedir ve en kolay pirzola nasıl pişirilir? Lokum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Türk mutfağına ait eski tariflere baktığınızda et olarak sık sık kuzunun kullanıldığını görebilirsiniz. Nitekim kuzu eti doğru pişirildiğinde çok lezzetli olabilir. Özellikle lokum gibi kuzu pirzolanın tadına doyum olmaz. Peki Pirzola nedir ve en kolay pirzola nasıl pişirilir? Lokum gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Diyet Yapanlar İçin Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler *2 kg kemikli et *78 adet patates *1 paket tereyağı *Süt *Domates kabuğu (gül için) *Maydanoz yaprakları *Kırmızı toz biber *Tuz Diyet Yapanlar İçin Et Yemeği Tarifi Yapılışı Öncelikle etlerimizi geniş bir tencereye koyup kaynamaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Kavurma tarifi, Kurban Bayramı'nın gelmesiyle bayram sofrası hazırlayacak olanların merak ettiği konulardan oldu. Özellikle bayram sabahları sofralarda yer alan kavurma hem lezzetli hem de bayramın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Öte yandan etin lezzetini arttırmak için kurban etinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt