Yumuşak İçimli Nefis Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 5 orta uzunluk domates ( kışlık sostan 2 su bardağı )
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı süt
- Kaşar rendesi
- Kızarmış ekmek (arzu edilirse)
Yumuşak İçimli Nefis Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye yağı konur, eriyince un konularak kokusu gidene kadar kavrulur ( biraz sararsın)
- Salçası konur kavrulur ve robottan geçirdiğimiz domatesler de eklenerek güzelce kaynatılır.
- Tuzu eklenir ve sos kıvamında olunca blenderdan geçirilir.
- Karabiberi eklenir sütü de eklenip altı kapatılır.
- Kaseye konup kaşar rendesi ve kızarmış ekmeği (istenirse) ile servis edilir.