Yunanistan Metodu Baklava Tanımı İçin Materyaller
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 çay kaşığı şekerli vanilin
- Fıstık ceviz vs. istediğinizi koyabilirsiniz ben ceviz koydum
- Eritilmiş tereyağı
Yunanistan Yöntemi Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetten başlıyoruz 2,5 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu tencereye alıyoruz 1 dilim limon karıştırıyoruz şeker erimesi gerekli yoksa şerbetimiz hoş olmaz.
- Daha sonra şekerimizi eritip ocağın altını açıyoruz kaynamaya başlayan şerbetimizi ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Tereyağımızı eritiyoruz tepsimizin altını yağlıyoruz baklavalık yufkamızdan 2 adet koyup tereyağı ile yağlıyoruz yaklaşık 10 kat olacak 2-2 olunca tereyağı ile yağlayacağız.
- Evvelce mikserden geçirmiş olduğumuz cevizimizin içine 1 çay kaşığı şekerli vanilin ekliyoruz ve tepsimizin içine döküyoruz ve sonra yeniden 10 kat birebir süreci yapıyoruz.
- 2 kata gelince tereyağı ile yağlıyoruz 10 uncu kata geldikmi baklavamızın halini veriyoruz ve kalan tereyağımızı tatlımızın içine döküyoruz.
- 180 derecede üstü kızarana kadara pişiriyoruz tatlımızı fırından aldığımızda soğuyan şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz istediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun .