Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yunanistan Usulü Baklava

Yunanistan Usulü Baklava
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yunanistan-usulu-baklava.jpg

Yunanistan Metodu Baklava Tanımı İçin Materyaller


Şerbeti İçin
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 çay kaşığı şekerli vanilin
İç Harcı İçi
  • Fıstık ceviz vs. istediğinizi koyabilirsiniz ben ceviz koydum
Ortası İçi
  • Eritilmiş tereyağı

Yunanistan Yöntemi Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbetten başlıyoruz 2,5 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu tencereye alıyoruz 1 dilim limon karıştırıyoruz şeker erimesi gerekli yoksa şerbetimiz hoş olmaz.
  2. Daha sonra şekerimizi eritip ocağın altını açıyoruz kaynamaya başlayan şerbetimizi ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  3. Tereyağımızı eritiyoruz tepsimizin altını yağlıyoruz baklavalık yufkamızdan 2 adet koyup tereyağı ile yağlıyoruz yaklaşık 10 kat olacak 2-2 olunca tereyağı ile yağlayacağız.
  4. Evvelce mikserden geçirmiş olduğumuz cevizimizin içine 1 çay kaşığı şekerli vanilin ekliyoruz ve tepsimizin içine döküyoruz ve sonra yeniden 10 kat birebir süreci yapıyoruz.
  5. 2 kata gelince tereyağı ile yağlıyoruz 10 uncu kata geldikmi baklavamızın halini veriyoruz ve kalan tereyağımızı tatlımızın içine döküyoruz.
  6. 180 derecede üstü kızarana kadara pişiriyoruz tatlımızı fırından aldığımızda soğuyan şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz istediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun :).
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt