Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yuvalama

Yuvalama

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
yuvalama.jpg

Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler


Yuvarlama için
  • 2 su bardağı pirinç unu
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 250 gram çiğ köftelik kıyma
  • Tuz
  • 1 su bardağından az su
  • 1 kase haşlanmış nohut
Et suyu için
  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 parça ilikli kemik
Yogurt harcı için
  • 3 kase yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz karabiber

Yuvalama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yuvarlama için yuvarlama malzemeleri iyice yoğurulur.
  2. Elimizi yağa batırarak minik minik yuvarlanır bu işlem baya uzun sürüyor.
  3. Ben önceden yapıp buzluğa atıyorum.
  4. Düdüklü tencereye etleri ve ilikli kemiği alarak üzerini su ile dolduruyoruz.
  5. İçine 2- 3 diş sarımsak atıyoruz ve haşlıyoruz.
  6. Haşlanan et ve et suyunun içine yuvarlamaları ve haşlanmış nohutu ekliyoruz ve 25 dk kadar kaynatıyoruz.
  7. Ayrı bir kapta yoğurt 1 yemek kaşığı un ve yumurtayı çırpıyoruz yavaş yavaş pişen yuvalamaların üzerine ekliyoruz kesilmemesi için yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  8. Tuz ve karabiber ekliyoruz üzerine zeytin yağda kızmış naneyi döküyoruz.
  9. Hepsini aynı anda yapmak yorucu olabilir o yüzden yuvalamaları ve nohutlu hazır buzluğa atarsanız misafirlerinize hazırlayabileceğiniz lezzetli ve besleyici yöresel bi yemek ????.
Yuvalama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt