Fitoterapi uzmanı Dr Ümit Aktaş: “Diyabetten kansere, kısırlıktan romatizmal hastalıklara kadar çoğu hastalığın sebeplerinden biri, çağımızın sorunlarından biri olan genetiği değiştirilmiş bitkilerin rolünün büyük olduğunu söylüyor Bu gıdaların mutfağımızdan mutlaka çıkması gerektiğini belirtiyor Fitoterapi (bitkisel tedavi) uzmanı Dr Ümit günümüzde çabucak büyüyen diyabet, kanser ve romatizmal hastalıkların besin tarzımızla ilişkisini açıklıyor Aktaş “21’inci yüzyılın morfini olarak açıkladığı genetiği değiştirilmiş buğdayı; şeker hastalığı ve kanser gibi çoğu hastalığın çabuk artışının sorumlusu olarak görüyorFitoterapinin Gücünü Keşfedin “Diyabete karşı glütensiz ve buğdaysız diyetÇoğu şeye artık o eskidendi diyoruz Bugün “modern tıp denilen kimyasal bir tıpla aleyhinde karşıyayız 200 bin yıllık insanlık tarihinde, bundan 70 yıl öncesine dek hiçbir dönem kimyasal ilaçlardan yararlanılmamış Tarih baştan başa insanoğlu doğal beslenmiş, hastalıklardan korunmak ve iyileşmek içinse fitoterapiden yararlanmışFitoterapi, bitkisel ürünlerin veya ilaçların hastalıklardan korunmak veya iyileşmek için kullanılmasını araştıran bilim dalıdır Bu bilim “Nasıl beslenmeliyiz, hastalandığımızda ne yemeli, nelerden uzakta durmalıyız? gibi soruların da cevabını verir böylece fitoterapide çoğu besine ilaç besin olarak bakılır Başlıca ülkemizde aktar tıbbı gibi bakılıyor lakin bu hatalı Fitoterapi bu konuda eğitim almış doktorların ve eczacıların işidir Alıcı 2 diyabet rahatsızlığınız varsa Fitoterapi uygulamaları hayatınıza büyük kolaylıklar sağlayabilir Bugün çağdaş tıp birçok kronik hastalık gibi diyabeti de iyileştiremiyor Sadece diyabetle yaşamınızı sürdürmenizi sağlıyor Ama diyabetlilerin yüzde 95’i müşteri 2 diyabettir Beslenmenin düzenlenmesi, fazla kiloların verilmesi ve fitoterapi desteği ile alıcı 2 diyabet rahatsızlığından kurtulmak neredeyse mümkünDiyabetiniz Varsa Buğdaya DikkatDiyabet cemiyetleri 1980’li yıllardan beri bütün tahıllı ürünleri tavsiye ediyor Ancak buğdayın içindeki amilopektin A, kan şekerini çok hızlı yükselterek insülin salgısını tetikliyor Bu şart hastayı iki saatte bir yemeye zorlayarak diyabete sebep olur Hasta iyileşebilecekken iyileşemez hale gelir Buğdaysız ve glütensiz bir diyete geçerse, iyileşemeyecek şeker hastalığı hastası yoktur Hastalara Boşboğaz Tedaviler UygulanabiliyorNe yazıkki buğdayın da genetiği değişmiş durumda Buna bağlı olarak da protein olan glütenin varyasyonu değişti Bu da insanlarda glüten intoleranslarına ve çölyak hastalığına sebep oldu Bir Mayo Clinic çalışmasıyla çölyak hastalarının daha kısa yaşadığı ve kansere yakalanma risklerinin de arttığı saptandıBir başka çalışmada ise çocuklarda son 10 yılda çölyak hastalığına yakalanma oranının 11 kat arttığı ortaya kondu Ülkemizde acilen 6 milyona yakın birey de çölyak olmayan glüten intoleransına sahip Bu hastalık kısırlık, fibromiyalji, sedef, şeker hastalığı ve kolitler gibi başka hastalıkları taklit ederek ortaya çıkıyor Altta yatan sorun ayrım edilmediği için bu kişiler başka hastalıklara karşın geveze tedaviler alabiliyorTüp bebek merkezlerine ciddi paralar ödeyen insanların bir kısmı aslında kısır değil, çölyak hastası Glütensiz diyetle beslenseler, zaten bir yıl içinde gebe kalma şansları olabilir Genetiği değişmiş buğday yendiğinde kısırlıktan kansere, diyabetten romatizmal hastalıklara ve migrene kadar böylece fazla hastalığın oluşmasına sebep olur Çağımızın biyolojik silahı olan bu gıdayı mutfaklarımızdan çıkarmalıyızBunun gibi mısır, soya gibi çoğu ürünün genetiği değişmiş durumda Kısırlaştırılmış tohumların ileride ne nesil rahatsızlıklar getireceği hala ağız dalaşı halindedir Elimizden geldiğince bu ürünlerden belirlenmiş uzak durmalıyız