Zahter Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo taze zahter
- Bir yemek kaşığı salça ( domates biber karışık olursa daha güzel olur )
- Bir yemek kaşığı kaya tuzu
- Bir yemek kaşığı dövülmüş toz halinde limon tuzu
- Bir su bardağı zeytinyağı ( sosu için )
- Kavanozun üzerini basacak kadar zeytinyağı
Zahter Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle zahterimizi saplarından ayıklayarak yıkayalım ve yeterlice kuruması için bir kenarda bekletelim.
- Sosunu hazırlamak için tüm materyallerimizi bir kasede tuz ve limon tuzu uygunca eriyene kadar karıştıralım.
- Sosu hazırlarken tuz ve ekşi istikrarını kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Zahterimizi sosun içine koyup elimizle yoğuralım. Her yeri sosa bulanan zahterimizi kavanoza sıkı sıkı bastırarak dolduralım kavanozun üzerini zeytinyağı ile dolduralım.
- Üzerine pak bir poşet koyarak kapağını sıkıca kapatalım.
- Bir gün dışarda beklettikten sonra buzdolabına koyalım.
- Turşumuz 3-4 gün içinde yemeye hazır hale gelecek. Bu mezeyi kahvaltılarda bilhassa zeytin ve peynirin üzerine dökerek tüketebileceğiniz üzere zeytinyağılı yaprak sarması ve biber dolmasına da ekleyebilirsiniz.