Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zahter Turşusu

Zahter Turşusu
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
zahter-tursusu.jpg

Zahter Turşusu Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo taze zahter
  • Bir yemek kaşığı salça ( domates biber karışık olursa daha güzel olur )
  • Bir yemek kaşığı kaya tuzu
  • Bir yemek kaşığı dövülmüş toz halinde limon tuzu
  • Bir su bardağı zeytinyağı ( sosu için )
  • Kavanozun üzerini basacak kadar zeytinyağı

Zahter Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle zahterimizi saplarından ayıklayarak yıkayalım ve yeterlice kuruması için bir kenarda bekletelim.
  2. Sosunu hazırlamak için tüm materyallerimizi bir kasede tuz ve limon tuzu uygunca eriyene kadar karıştıralım.
  3. Sosu hazırlarken tuz ve ekşi istikrarını kendi zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  4. Zahterimizi sosun içine koyup elimizle yoğuralım. Her yeri sosa bulanan zahterimizi kavanoza sıkı sıkı bastırarak dolduralım kavanozun üzerini zeytinyağı ile dolduralım.
  5. Üzerine pak bir poşet koyarak kapağını sıkıca kapatalım.
  6. Bir gün dışarda beklettikten sonra buzdolabına koyalım.
  7. Turşumuz 3-4 gün içinde yemeye hazır hale gelecek. Bu mezeyi kahvaltılarda bilhassa zeytin ve peynirin üzerine dökerek tüketebileceğiniz üzere zeytinyağılı yaprak sarması ve biber dolmasına da ekleyebilirsiniz.
 
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt