Zahterli (Kekikli) Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket yağ(sana yağı kullandım )
- 2 yemek kaşığı dolusu salça biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığına yakın şeker
- 1 avuç kuru zahter ( kekik)
- 1.5 çay bardağı siyah küncü (çörek otu)
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğince un(hamur hafif cıvık olacak)
Zahterli (Kekikli) Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyalleri karıştırın .
- Yavaş yavaş unu ekleyip yeterlice yoğurun .
- Yoğurduğunuz hamuru üç bezeye ayırıp tezgahta açıp bardak yardımıyla halini verin.
- Üzerine yumurta sarısını sürün.
- 200 derece evvelden ısıtılmış turbo fırında kızarıncaya kadar pişirin soğumaya bırakın????.