Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zamanı Kısıtlı Olanlar Buraya! Kısa Sürede Hazırlanıp Lezzetiyle Mest Edecek Hızlı Yemek Tarifleri

Zamanı Kısıtlı Olanlar Buraya! Kısa Sürede Hazırlanıp Lezzetiyle Mest Edecek Hızlı Yemek Tarifleri

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
s-72893a60c2c8ede3146b7776b1050a5263c8b28c.jpg


Vakti kısıtlı olanlar için lezzetli yemekler hazırlamak bir epey zordur. Lakin yemek yaparken harcanan vakti en aza indirip nefis tarifler hazırlamak mümkündür. İşte bu listede lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak süratli yemek tanımları var. Çabucak bu süratli yemek tanımları listesini bir yerlere not edin deriz.


1. Kolay pişen yemekler listesinde başı çeken bir lezzet tanımı geliyor!




Patatesli Havuçlu Mantı Tanımı

Materyaller

  • 1 tutam maydanoz

  • 2 adet havuç

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 4-5 adet patates
Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 su bardağı yoğurt

  • 2 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 100 gram kıyma

  • 1 çimdik tuz

  • 1 çimdik karabiber
Bir tencerenin içerisine patatesleri alın ve üzerini geçecek kadar su ek edin. Yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar pişirin. Havuçları da rendenin en ince tarafıyla rendeleyin. Bir tavaya zeytinyağını alın ve havuçları içerisine ekleyin. Havuçların diriliği geçene kadar soteleyin. Patatesleri bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Maydanozu ince bir halde doğrayın ve içerisine ekleyin. Sotelenen havuçlar ılınınca bu karışıma ekleyin. Tuz ile tatlandırın ve hepsini güzelce harmanlayın. Ellerinizi ıslatın ve yoğurma sürecine başlayın. Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde kesimler alın ve yuvarlak formlar verin. Hepsini servis tabağına alın. Bir tavanın içerisine zeytinyağını alın. Kıymayı ekleyin ve kavurma sürecine başlayın. Salçayı ek edin ve kavurma sürecine devam edin. Karabiber ve tuz ile tatlandırın. Fokurdayana kadar pişirin. Rendelenmiş sarımsak ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu ve sosu patates toplarının üzerine gezdirin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.

2. Balığın yanına salata yapmanıza gerek yok!



Balık Salatası Tanımı

Materyaller

  • 1 adet sarıkanat

  • 1 adet soğan

  • Yeteri kadar tuz

  • Yeteri kadar limon suyu

  • 1 adet kırmızı biber

  • Yeteri kadar zeytinyağı

  • 1 tutam roka

  • 1 kase beyaz ve mor lahana 

  • 2 yemek kaşığı parçalanmış ceviz içi
Balığı haşlayın ve kesimlere ayırın. Soğanı, biberi, lahanaları ve rokayı dilediğiniz halde doğrayın. Hepsini servis kasesine alın ve balığı da ekleyin. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu ile tatlandırın. Kesimlere ayırdığınız ceviz içini üzerine serpin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.

3. Köfteyi kim sevmez ki... Hele bir de peynir dolguluysa!



Mozarella Peyniri Dolgulu Köfte Tanımı

Materyaller

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 150 gram kıyma

  • 1 adet yumurta

  • Yarım su bardağı galeta unu

  • 1 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

  • 15 adet suda mozarella

  • 3 su bardağı sıvı yağ
Geniş bir kabın içerisine kıymayı alın. Sarımsağı ince bir formda doğrayın ve içerisine ekleyin. Baharatlarını, galeta ununu ve yumurtayı ekleyin. Tüm malzemeyi düzgünce karıştırın ve yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde modüller alın ve ortasına parmağınızla delik açın. İçerisini mozarella peyniri ile doldurun ve kapatın. Tüm harç bitene kadar bu sürece devam edin. Tavada sıvı yağı kızdırın ve tüm köfteleri güzelce pişirin. Kızaran köftelerin fazla yağını süzdürmek için kâğıt havlu üzerine alın. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.

4. Tavuk bagetler çıtır çıtır lezzetiyle fark yaratacak!



Çıtır Tavuk Tanımı

Gereçler

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 kase galeta unu

  • 6-7 adet tavuk baget

  • 2 adet yumurta

  • 1 tatlı kaşığı karabiber 

  • 4 su bardağı kızartma yağı
Tavuk bagetleri bir tencerenin içerisine alın ve haşlayın. Bir kaseye yumurtayı alın ve çırpın. Diğer bir kasede galeta unu, karabiber ve tuzu karıştırın. Haşlanan bagetleri evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızartma yağını bir tavada kızdırın. Çabucak akabinde tavuk bagetleri kızartın. Kızarmış patates, sos ve dilediğiniz yeşillik eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

5. Sağlıklı mı sağlıklı sebzelerle kendinizi şımartın!



Fırında Balzamikli Zerzevat Tanımı

Materyaller

  • 1 adet mor soğan

  • 2 adet havuç

  • 3-4 adet patates

  • 1 adet kabak 

  • 1 adet kırmızı biber
Sosu için:

  • Yarım limonun suyu

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 çorba kaşığı balzamik sirke

  • Yeteri kadar tuz

  • Yeteri kadar karabiber
Geç pişen zerzevatları ufak, çabuk pişen zerzevatları iri bir halde doğrayın. Sos materyallerini bir kabın içerisinde karıştırın ve sebzelerle harmanlayın. Fırın kabına soslu zerzevatları dökün. Üzerine yarım su bardağı su dökün. Üstünü pişirme kâğıdı ile kapatın ve evvelce ısıtılmış 190 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirin. 5 dakika pişirme kâğıdı olmadan pişirin ve böylelikle suyunu çekecektir. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.

6. Gereçleri az ve üretimi kolay!



Yufkalı Tepsi Mantısı Tanımı

Materyaller

  • 1 adet kuru soğan

  • 250 gram kıyma

  • 4 adet yufka

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 2 yemek kaşığı maydanoz

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 su bardağı yoğurt
Geniş bir kabın içerisine kıymayı, küp biçiminde doğranmış soğanı, ince kıyılmış maydanozu ve baharatları alın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra yoğurma sürecine geçin. Yufkaları mutfak tezgâhına alın. Yoğurduğunuz harçtan her yufkaya şerit biçiminde koyun. Yanlardan kapatın ve rulo formunda sarın. Yapıştıracağınız kısma su sürün ve böylelikle pişirilirken açılmayacaktır. Yoğurdu bir kasede çırpın. Tereyağını bir tavaya alın ve eritin. İçerisine salçayı ek edin. Kokusu çıkana kadar kavurun. Fırın tepsisini yağlayın ve yufka mantıları dizin. Üzerlerine yağ sürün. Evvelce ısıtılmış 195 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişen yufka mantılarını servis tabağına alın. Üzerine yoğurt ve salçalı karışım dökün. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.

7. Altın günlerinin vazgeçilmez lezzeti kırmızı mercimek köftesi nasıl yapılır?



Kırmızı Mercimek Köftesi Tanımı

Materyaller

  • 5 su bardağı su

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek

  • 1 tutam maydanoz

  • 1,5 su bardağı ince bulgur

  • Tuz

  • Kimyon

  • Karabiber

  • Pul biber

  • 1 adet limonun suyu
Sosu için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 adet orta uzunluk soğan

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 su bardağı su
Bir tencere içerisine mercimeği alın ve üzerine su ekleyin. Orta ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Maydanozu ince bir halde kıyın. Mercimek suyunu çekince ince bulgur ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Akabinde ocaktan alın ve dinlenmeye bırakın. Bir tavaya zeytinyağını alın. Soğanı yemeklik doğrayın ve içerisine ekleyin. Soğanlar renk değiştirmeye başlayınca salçaları ekleyin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Suyunu da ekleyin ve kaynamaya bırakın. Dinlenen mercimekleri uygun bir karıştırma kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine dökün ve harmanlayın. Tuzunu, baharatlarını ve limon suyunu ek edin. Homojen bir karışım elde edin. Maydanozu da ekleyin. Karıştırma sürecine devam edin. Harçtan elinizle kesimler alın ve dilediğiniz hali verin. Marul ve limon eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

8. Bu lezzet sofralarınıza çok yakışacak!



Karides Tempura Tanımı

Gereçler

  • 1 tutam tuz

  • 1,5 su bardağı un

  • 500 gram karides

  • 7 yemek kaşığı mayonez

  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası

  • 1 adet sade soda

  • 60 gram sriracha sosu

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 2 kısım taze soğan

  • 1 tutam karabiber

  • Sıvı yağ
Karideslerin kabuklarını ayıklayın ve sırt bölgesini temizleyin. 15 dakika boyunca tuzlu suda bekletin ve bol su ile durulayın. Bir kaba elenmiş nişastayı, unu, kabartma tozunu, karabiberi ve tuzu alın. Materyalleri harmanlayın. Soğuk sodayı da içerisine azar azar ekleyin. Derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve kızdırın. Karidesleri hazırladığınız harcın içerisine atın ve bulayın. Çabucak akabinde yağın içerisine atın ve kızartın. Sosu için; sriracha ve mayonezi bir kapta karıştırın. Kızaran karidesleri servis tabağına alın. Sosu bir kaseye koyun. Taze soğanları çok ince bir formda doğrayın ve üzerine serpin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.

9. Bu yemeğin içerisine dilediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz!



Fırında Kaşarlı Karnabahar Tanımı

Materyaller

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 adet yumurta

  • 3 yemek kaşığı mısır unu

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • Yeteri kadar tuz

  • Karabiber

  • Pul biber
Üzeri için:

  • 1 kase kaşar peyniri rendesi

  • Taze soğan

  • 2 yemek kaşığı parçalanmış pastırma
Karnabaharları küçük kesimlere ayırın ve tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve pişmeye bırakın. Hafif diriliğini kaybedecek kadar pişirmeniz kâfi olacaktır. Suyunu süzün ve sıvı yağ ile yağladığınız fırın kabına boşaltın. Geniş bir kapta yoğurt, zeytinyağı, un, mısır unu, yumurta, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Sosu karnabaharların her yerine gelecek formda dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Pastırmayı tavada pişirin. Pişen kaşarlı karnabaharın üzerine ince kıyılmış taze soğan ve pastırma serpin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.

10. Mercimekli bulgur pilavı tanımı, nasıl yapılır? Daima birlikte keşfedelim!



Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı

Gereçler

  • Yarım su bardağı yeşil mercimek

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 su bardağı iri bulgur

  • Yarım tatlı kaşığı tuz

  • 2 su bardağı sıcak su
Servisi için:

  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

  • 2 adet mor soğan

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeşil mercimeği bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Düzgünce haşlatın ve suyunu süzün. Bulguru farklı bir tencerede tereyağı ile kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ek edin. Kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Suyunu çekmesine yakın mercimekleri içerisine ekleyin ve karıştırın. Suyunu çekince ocaktan alın ve demlemeye bırakın. Soğanları dilediğiniz formda doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte bir tavada soteleyin. Yumuşayınca kırmızı toz biber ve nar ekşisi ekleyin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerini karamelize soğan ve dilediğiniz yeşillik ile süsleyin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt