Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zarf Börek

Zarf Börek
0
33

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
zarf-borek.jpg

Zarf Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt ( 250 ml)
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un ( memesi yumuşaklığında olacak )
Arasına sürmek için
  • Tereyağ ( erimiş )
İç harcı için;
  • Maydanoz
  • Peynir
Açmak için;
  • Nişasta

Zarf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün malzeme karıştırılıp yoğurulur.
  2. Hamurumuz yumuşak bir kıvam olacak.
  3. Yogurduğumuz hamuru 1 saat dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamurumuzu küçük bezelere ayırıyoruz toplam beze sayımız 22 tane olacak.
  5. Her bir bezeyi nişasta ile ince bir şekilde açıyoruz.
  6. Açtığımız hamurun birinin üzerine eritilen tereyağımızdan gezdiriyoruz daha sonra ikinci açtığımız hamuru yağlanmış olduğumuz hamurun üzerine koyup tekrar yağlayıp 4 köşesinden katlıyoruz ( aynı katmer yapar gibi ).
  7. Katladığımız hamurun kenarlarına peynir koyup uçlarını ortaya getirip bastırıyoruz.
  8. Fırın tepsisine aldığımız hamuru 15 dk dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı çörek otu susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz ????????.
Zarf Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt