
Zarf Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt ( 250 ml)
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un ( memesi yumuşaklığında olacak )
- Tereyağ ( erimiş )
- Maydanoz
- Peynir
- Nişasta
Zarf Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzeme karıştırılıp yoğurulur.
- Hamurumuz yumuşak bir kıvam olacak.
- Yogurduğumuz hamuru 1 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu küçük bezelere ayırıyoruz toplam beze sayımız 22 tane olacak.
- Her bir bezeyi nişasta ile ince bir şekilde açıyoruz.
- Açtığımız hamurun birinin üzerine eritilen tereyağımızdan gezdiriyoruz daha sonra ikinci açtığımız hamuru yağlanmış olduğumuz hamurun üzerine koyup tekrar yağlayıp 4 köşesinden katlıyoruz ( aynı katmer yapar gibi ).
- Katladığımız hamurun kenarlarına peynir koyup uçlarını ortaya getirip bastırıyoruz.
- Fırın tepsisine aldığımız hamuru 15 dk dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı çörek otu susam serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz ????????.