Zebra Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ̆
- 1 su bardağı süt yada (1 su bardağı yoğurtta koyabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı+1 yemek kaşığı zirveli un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Zebra Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Önce şeker ve yumurtaları 5-6 dk yeterlice çırpalım.
- Sıvı yağ, süt yada yoğurt vanilya şekerinide ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Unu, kabartma tozu ile eleyerek ekleyelim.
- Yavaşça çırpmaya devam edelim.
- Kek hamurumuzu tıpkı ölçüde ikiye bölelim.
- Bir kaseye ayıralım ve birinin içine iki yemek kaşığı kakao ve iki yemek kaşığı süt koyup çırpalım.
- Kek kalıbımızın içine önce sade olan kek harcımızdan dökelim.
- Döktüğümüz hamurun tam ortasına 2-3 yemek kaşığı yada küçük kepçe ile kakaolu hamurdan koyalım, tekrar kakaolu hamurun ortasına biraz sade kek harcından dökelim kalıbı hiç ellemeyin hamur kendi kendine kalıbımıza yayılacaktır.
- Kek harçlarımızı bir sade bir kakaolu olarak koymaya devam edelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 pişirelim (fırın ısı ayarı değişkenlik gösterebilir) bu müddet vaktinde fırını açmayalım, ben piştiğini bir çöp şişle ortasına batırıp denetim ediyorum sizede tavsiye ederim????
- Piştikten sonra kalıptan çıkarmak için üzerine pak kuru bir bez örterek biraz bekleyin dinlendirdiğimiz keki kalıptan çıkaralım ve servis yapalım.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .