teknolojiuzmani
FD Üye
Zebra Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağından bir parmak eksik ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı ılık su
Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Her vakit ki üzere yumurta ve şekeri en az bir 5 dk çırpıyoruz.
- Üzerine süt, sıvı yağ ve ılık suyumuzu ek edip tekrar çırpalım.
- Kabartma tozu,vanilya ve unumuzuda eleyerek ekleyelim ve düzgünce çırpalım, bu karışımın yarısını ayırıp kalanına kakao ve ılık suyumuzu ek edip güzelce karıştıralım.
- Pişireceğimiz kek kalıbımızı yağlayarak biraz sade biraz kakaolu harcımızdan sıra ile dökelim ve bu süreci harçlarımız bitene kadar tekrar edelim.
- Daha sonra evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında denetimli bir formda pişirelim ve ılıdıktan sonra kesip servis edebilirsiniz.