Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker derince bir kap içerisine alınır, mikser yardımı ile düzgünce çırpılır.
- İşlem sonrasında sıvı yağ ,süt eklenir karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya da konduktan sonra karıştırılır.
- İyice karıştırdıktan sonra kek harcı iki başka kaba bölünür, bir yarısına iki kaşık kakao konur ve düzgünce karıştırılır.
- Yağlanmış borcamın ortasına bir pet şişenin alt tarafı kesilerek konur ve pet şişenin üstü sıvı yağ ile yağlanır .
- Daha sonra sade kek harcından bir kaşık alınır dökülür ,sonra kakaolu kek harcından bir kaşık dökülür, bu formda tüm kek harcı bitene kadar sade-kakaolu-sade-kakaolu biçiminde pet şişenin üzerinden dökülmeye devam edilir.
- En son pet şişe borcamdan alınır ve 170 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri ve içi yeterlice pişirilir.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.