Zebra Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin yada tereyağı
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 3 çay bardağı un
- 1 paket (Kakao)
Zebra Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 125 gram margarin 1 yumurta sarısı pudra şekeri şekerli vanilin ve unu ekleyip düzgünce yoğurun (Kabartma tozu kullanmıyoruz ve yumurtanın beyazını kullanmıyoruz)
- Sonra ele yapışmayan bir hamur elde edin çok sert olmasın hamurdan küçük 2 adet modül edinin o modüllerin 1 adedine 1 tatlı kaşığı kakao başkasına ise 3 tatlı kaşığı kakao yapıyor birini kapalı renk teğin açık renk yapalım.
- 1 tatlı kaşığı su eklemeyi unutmayalım beyaz hamuru yağlı kağıdın üstüne koyalım ve üstüne bir tane daha yağlı kağıt koyduktan sonra tıpkı kalınlıkta açalım.
- Sonra koyu renkli hamuru hamurun üzerine koyun kesim parça istediğiniz yere yerleştirin lakin birebir hizada yapmayın farklı yerlere yerleştirin ki kestiğini vakit kurabiye hoş görünsün.
- Kapalı renk hamurun da üzerine açık renkli hamurdan yerleştirin fakat öbür hamurun üzeri kapanmasın ve tekrar hamurun üzerine yağlı kağıt koyup açalım.
- Sonra bir çay bardağı ile keselim çay bardağının ağzını hafif unlayınki rahat çıksın daima birebir hizada kesme süreci yapmayın farklı farklı yerlerden kesin 3 adet biçim elde edelim.
- Kestikten sonra hamuru birleştirelim ve tekrar açalım bu halde mermer kurabiye elde edeceğiz geri kalan kesimleri da 3 kısma bölelim elimizle uzatıp yan yana koyalım.
- Bir kısmı hamura yapmışsın ve onlarıda ay halinde keselim bardağın yarısını yerleştirip keselim ve 3 adet farklı kurabiye ???? elde etmiş olduk ve hemde çok kolay.
- 180 derecede 20 dakika kâfi ben 25 dakikaya attım biraz fazla kızardı şimdiden afiyet olsun.