
Zebra Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram margarin ya da tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 buçuk su bardağı şeker(200 mlt’lik)
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Zebra Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yağları bir tencereye koyup eritelim ve içine bir su bardağı un ek edip, üç dakika yüksek ateşte hafif rengi dönene kadar kavuralım.
- İçerisine soğuk sütü döküp daima karıştırıp muhallebi kıvamına gelmeye başladığında(10 dakikada) şeker ve vanilya ek edelim.
- Muhallebiyi ocaktan alıp üç- dört dakika çırpıcı ile çırpalım.
- Su ile ıslatılmış kare borcama boşaltalım.
- Oda sıcaklığında ılıyan tatlıyı buzdolabında soğutalım. (bir iki saat).
- Üzerine hindistan cevizi serpip (ters çevirirken tabağa yapışmasın diye) kare bir tabağa aykırı çevirelim.
- Yağlı kağıtlardan şeritler kesip tatlının üzerine çapraz yerleştirelim.
- Süzgeç yardımı ile kakao serpelim.
- Yavaşça kağıtları çıkaralım ve oluşan boşlukları hindistan cevizi ile süsleyelim.