Zencefili Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram sanayağ 100 gram tereyağı (oda sıcaklığı)
- 1 bardak esmer şeker
- 5 bardak un
- 1.5 – 2 çay kaşığı karbonat
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) şu bardağı pekmez
- Çeyrek şu bardağı sıcak su
- 2 paket dr. oetker tarçın zencefil kakule esmer şeker karışımı (fotoğraf altta )
- 1 yemek kaşığı zencefil ve tarçın
- 1 paket vanilya
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- Dr. oetker mavi besin boyası
- Dr. oetker pembe pudra şekeri
- Pakmaya çilekli pudra şekeri
Zencefili Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Mikser yardımı ile şeker ve yağı kremamsı olana kadar çırpalım.
- Su, karbonat, ve pekmezi başka bir yerde karıştıralım.
- Un, zencefil, tarçın ve dr. Oetker karışımımızı bir yere de karıştırıp, tereyağlı karışıma ekleyelim ve biraz karıştırdıktan sonra pekmezli karışımı ekleyin.
- Hamuru dolapta yarım saat dinlendirin, çıkarınca oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin.
- Daha sonra fırını 180 dereceye ayarlayın. Tepsileri hafif yağlayın, tercihe nazaran yağlı kağıtta kullanabilirsiniz.
- Hamuru 1 santim kalınlığında açın. (bu kızma dikkat edin. ).
- İstediğiniz biçimdeki kalıplarla şekillendirip, tepsiye dizin.
- Evvelden ısıtılmış fırında, 10-15 dk ortası pişirin.
- Pişen kurabiyelerin üzerine yumurta akını yavaşça sürün. Bu parlaklık kazandıracaktır.
- Süslemek için;.
- Royal icing; 1 yumurta akı, pudra şekeri ve vanilyayı katı hale gelene kadar mikserleyin.
- Katı kıvam alan royal içing o sıkma torbasına koyarak istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
Not: süsleme materyalleri büsbütün tercih sorunudur dilerseniz sade de tüketebilirsiniz ????
Haydi başlayalım. ????