Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası)

Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
zencefilli-havuc-corbasi-hasta-corbasi.jpg

Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy havuç
  • 1 büyük patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Ortalama 3- 4 su bardağı kadar su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı toz zencefil
  • Kırmızı toz biber
  • Biraz sebze çeşnisi

Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencerede zeytinyağı ile tereyağı kızdırılır. İçine büyük tarafla rendelenen havuçlar eklenir.
  2. Rengi deşene kadar kapağı kapatılarak kavrulur. Patatesler küp küp doğranarak kavrulan havuçlara eklenir ve sotelenir.
  3. Ardından içine minik doğranan sarımsakları eklenip kavrulur. İçine yeteri kadar tuz atılır. Zencefil hariç baharatları eklenip çevrilir.
  4. Ardından üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edilir. Tencere kapağı kapatılıp yumuşayana değin pişirilir.
  5. Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçirilir. Koyulaştıysa biraz kaynar su eklenir.
  6. Tuzu kontrol edildikten sonra zencefil eklenir. Bir iki taşım daha kaynatılır.
  7. Ayrı bir yerde 1 kaşık tereyağı ile kırmızı toz biber kızdırılır. Üzerine gezdirilip servis edilir. Afiyet olsun ????????
Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt