teknolojiuzmani
FD Üye
Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane orta boy havuç
- 1 büyük patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- Ortalama 3- 4 su bardağı kadar su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı toz zencefil
- Kırmızı toz biber
- Biraz sebze çeşnisi
Zencefilli Havuç Çorbası (Hasta Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerede zeytinyağı ile tereyağı kızdırılır. İçine büyük tarafla rendelenen havuçlar eklenir.
- Rengi deşene kadar kapağı kapatılarak kavrulur. Patatesler küp küp doğranarak kavrulan havuçlara eklenir ve sotelenir.
- Ardından içine minik doğranan sarımsakları eklenip kavrulur. İçine yeteri kadar tuz atılır. Zencefil hariç baharatları eklenip çevrilir.
- Ardından üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edilir. Tencere kapağı kapatılıp yumuşayana değin pişirilir.
- Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçirilir. Koyulaştıysa biraz kaynar su eklenir.
- Tuzu kontrol edildikten sonra zencefil eklenir. Bir iki taşım daha kaynatılır.
- Ayrı bir yerde 1 kaşık tereyağı ile kırmızı toz biber kızdırılır. Üzerine gezdirilip servis edilir. Afiyet olsun ????????