Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Zencefilli Kurabiye (Gingerbread Cookie)

Zencefilli Kurabiye (Gingerbread Cookie)
0
28

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
gingerbread-cookie-1.jpg

Zencefilli Kurabiye (Gingerbread Cookie) Tarifi İçin Malzemeler

• 2 tane yumurta
  • Yaklaşık 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ/margarin( yaklaşık 10 tatlı kaşığı)
  • 1 tam çay bardağı + iki parmak şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet şekerli vanilin/vanilya
  • 1,5 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe göre pekmez (Ben 2 tatlı kaşığı ekledim)

Zencefilli Kurabiye (Gingerbread Cookie) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce yumurtalarımızı ve şekerimizi karıştırma kabımızda şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
  2. Sonrasında terayağ/margarinimizi ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Sonra içerisine isteğe göre pekmezinizi koyabilirsiniz.
  3. Kuru malzemelerinizi ayrı bir kabın içerisine koyup karıştırdıktan sonra karışıma ekleyin.
  4. Elinize yapışmayacak bir kıvamda olmalı.
  5. Hamuru unladığınız tezgahınıza alıp çok az yoğurduktan sonra üstünü unlayıp oklava veya merdane yardımıyla açın.
  6. En fazla yarım cm kalınlığında olacak şekilde açmaya özen gösterin.
  7. Hamuru istenilen incelikte açtıktan sonra ister kurabiye kalıbıyla isterseniz de bardak ağzıyla şekiller elde edin ve yağlı kağıt serili tepsinize aralıklı olarak dizmeye başlayın. Ben bu tarifle iki tepki kurabiye elde ettim ve ayrı ayrı fırınladım.
  8. Tepsi hazır olduktan sonra 170-175 derecede alt-üst pişirme ayarında 10-12 dakika arasında kontrollü bir şekilde pişirin.
  9. Pişen kurabiyeleri üzerine yağlı kağıt serili fırın teline koyun ve soğumasını bekleyin.
  10. Soğuduktan sonra üzerlerini glazür yardımıyla süsleyebilir veya sadece pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz ❤Afiyetler olsun.
Zencefilli Kurabiye (Gingerbread Cookie) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt