Zencefilli Kurabiye (Gingerbread Cookies) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
- 2 su bardağı bardağı +2 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı tereyağı (erimiş )
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket hazır kabartma tozu
- 2-3 yemek kaşığı su (Hamuru toparlamak için)
- Dr. oetker süsleme glazürü
Zencefilli Kurabiye (Gingerbread Cookies) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve tereyağını geniş bir kabımızda karıştıralım, yumurtayı ekleyelim, ardından pekmez, zencefil, tarçın, vanilya, en son unu eklemek üzere tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım, hamuru toplamak için biraz su ekleyelim.
- Kurabiye hamurları elde dağılır toplamak için biraz su kullanmak gerekli bana göre.
- Hamuru buzdolabı poşetine koyalım, buzlukta 10 dakika dinlendirelim, ardından hamuru tezgahımızda açalım, dilediğiniz şekli verebilirsiniz, 170 derece fırında 10-11 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyeler soğuyunca glazürler ile süsleyebilirsiniz.
- Kontrollü pişirmekte fayda var, kurabiye ya yanıyor, ya da çok pişince kuruyor. Afiyet olsun.