Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin veya tereyağı (Yumuşak)
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 5 çorba kaşığı pekmez
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 4 su bardağı kadar un
- Renkli pasta
- Kurabiye süsleme glazürü
Zencefilli Kurabiye (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza un haricindeki malzemeleri ekleyip, karıştıralım.
- Daha sonra azar azar un ekleyip, yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- Unun ölçüsü markasına göre değişiklik gösteriyor.
- Hazırladığımız hamuru merdane ile inceltelim.
- Daha sonra kurabiye kalıplarıyla istediğimiz şekilde keselim.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim, bütün hamuru bu şekilde hazırlayalım.
- Sonra 180 derece önceden ısınmış fırında 10 dakika kontrollü şekilde pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyelim. Kurabiyelerimizin tamamen soğuması gerekiyor.
- Daha sonrada üzerlerini istediğiniz gibi süsleyin. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Zencefil nasıl bir tat verir diye düşünmeyin. Çok fark edilmiyor. ???????? Afiyet olsun.