Zencefilli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 150 gr margarin
- Yarım su bardağından fazla pudra şekeri
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 3.5 su bardağı un
- Dr. oetker süsleme glazürü
Zencefilli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin ve pudra şekerini çırpıyoruz. Üzerine pekmez ve yumurta sarısını ek edip karıştırıyoruz.
- Toz olan gereçlerimizi de elek yardımıyla eleyerek ele yapışmayacak kıvamda hamur elde ediyoruz.
- Hamuru bir strece sarıp, on beş dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurun altına yağlı kağıt serip üzerine tekrar bir yağlı kağıt daha serip, merdane ile orta kalınlıkta açıyoruz.
- Dilediğiniz kalıplarla çekil verip fırın tepsisine diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fansız ayarda yaklaşık on beş dakika pişiriyoruz.
- Büsbütün soğuyan kurabiyelerimizin üzerini dilediğiniz üzere süsleyip biçim veriyoruz ???? bu lezzetli kurabiye tanımımı kesinlikle denemelisiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.