Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi (Gingerbread Cookies) Tarifi İçin Malzemeler
- 140 tereyağı yada margarin
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2,5 su bardağı un (elenmiş )
- 1 paket kabartma tozu (elenmiş)
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- Pudra şekeri
Zencefilli Tarçınlı Yılbaşı Kurabiyesi (Gingerbread Cookies) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bu güzel kurabiyeyi yapmak için öncelikle şeker ve yağı pürüzsüz hale gelene kadar önce düşük sonra yüksek ayarda çırpalım.
- Ardından, yağın içine yumurta sarısı ve yarım çay bardağı pekmezi ekleyerek tekrar çırpalım.
- Kurabiye hamurumu hazır olunca spatula yardımıyla toparlayalım.
- Elenmiş unumuzu, kabartma tozunu, tarçını ve son olarak zencefili ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamur kendini toparlayınca ,kaptan ayrılmaya başlayınca streç filme sarıp dondurucuda 15 dakika kadar bekletelim.
- Sertleşen ve merdane ile açılacak kıvama gelen hamurumuzu yağlı kağıt sevdiğiniz bir tezgahta merdane yardımı ile açalım.
- Açtığınız hamuru kurabiye kalıpları ile keselim.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklarla dizip, önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
- Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuyunca glazür ile süsleyelim dileyen pudra şekeri serpip kullanabilir.