Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zengin Süslemeli Pekmezli Aşure

Zengin Süslemeli Pekmezli Aşure
0
29

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
zengin-suslemeli-pekmezli-asure.jpg

Zengin Süslemeli Pekmezli Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak aşurelik buğday
  • ½ çay bardağı pirinç
  • 1 bardak nohut
  • 1 bardak kuru fasulye
  • 200 gram kuru kayısı
  • 200 gram kuru üzüm
  • 1 bardak fındık
  • 3 lt su (buğdayı haşlamak için)
  • 4 lt sıcak su (gerektikçe eklemek için)
  • 4 bardak toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı pekmez
Üstü için
  • 25 gram fındık
  • 25 gram badem
  • 25 gram sarı kuru üzüm
  • 25 gram ceviz
  • 25 gram siyah üzüm
  • 25 gram antep fıstığı
  • 25 gram yer fıstığı
  • 25 gram kaju
  • 1 çay kaşığı tarçın

Zengin Süslemeli Pekmezli Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım ve sonrasında buğdayı yıkayıp bir tencerenin içinde 10 dakika kaynatalım.
  2. Ardından sarı suyunu süzüp aynı işlemi tekrardan yapalım. Son olarak tekrar üzerine 3 lt kadar su koyup 50 dakika kadar haşlayın.
  3. Yumuşamış hale gelmeyen buğdayın üzerine kuru fasulyeyi ve nohutu ekleyelim. Ardından doğradığımız kayısı, kuru üzüm ve pirinci ekleyerek 15 dakika haşlayalım.
  4. Şeker, tuz, pekmez ve fındığı da ekleyerek 15 dk daha kaynatalım. Bu sırada gerek duydukça sıcak su ilave edelim.
  5. Pişince kasemize doldurabiliriz. Hafif soğuduğunda üstüne süsleme yapalım. Afiyet olsun. ????
Zengin Süslemeli Pekmezli Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt