Zengin Süslemeli Pekmezli Aşure Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bardak aşurelik buğday
- ½ çay bardağı pirinç
- 1 bardak nohut
- 1 bardak kuru fasulye
- 200 gram kuru kayısı
- 200 gram kuru üzüm
- 1 bardak fındık
- 3 lt su (buğdayı haşlamak için)
- 4 lt sıcak su (gerektikçe eklemek için)
- 4 bardak toz şeker
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 25 gram fındık
- 25 gram badem
- 25 gram sarı kuru üzüm
- 25 gram ceviz
- 25 gram siyah üzüm
- 25 gram antep fıstığı
- 25 gram yer fıstığı
- 25 gram kaju
- 1 çay kaşığı tarçın
Zengin Süslemeli Pekmezli Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım ve sonrasında buğdayı yıkayıp bir tencerenin içinde 10 dakika kaynatalım.
- Ardından sarı suyunu süzüp aynı işlemi tekrardan yapalım. Son olarak tekrar üzerine 3 lt kadar su koyup 50 dakika kadar haşlayın.
- Yumuşamış hale gelmeyen buğdayın üzerine kuru fasulyeyi ve nohutu ekleyelim. Ardından doğradığımız kayısı, kuru üzüm ve pirinci ekleyerek 15 dakika haşlayalım.
- Şeker, tuz, pekmez ve fındığı da ekleyerek 15 dk daha kaynatalım. Bu sırada gerek duydukça sıcak su ilave edelim.
- Pişince kasemize doldurabiliriz. Hafif soğuduğunda üstüne süsleme yapalım. Afiyet olsun. ????