Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zerde Tarifi Resimli

Zerde Tarifi Resimli
0
99

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Zerde Tarifi

Zerde Nasıl Yapılır

Zerde Malzemeleri:
20 lif safran (veya 1 cay kaşığı zerdecal)
Yarım cay bardağı pirinc
5 su bardağı su
2 corba kaşığı kuşuzumu
2 corba kaşığı buğday nişastası veya patates nişastası
1,5 cay bardağı şeker
2 corba kaşığı gulsuyu
2 corba kaşığı dolmalık fıstık


imageszerdetarifiresimli5ad3f1c7bb9bc


Zerdenin Yapılışı:
Safranı 1 su bardağı suya koyup bir gece bekletin Sabahleyin pirinci ayıklayıp guzelce yıkayın Nişastasını salması icin yarım saat 3 su bardağı suda ıslatın Kuşuzumunu iki elinizin arasında ovalayarak sapını copunu temizleyin Uzerini kapatacak kadar ılık suyla bir kenarda şişmeye bırakın
Pirinci, icinde beklettiğiniz suyla birlikte iyice yumuşayıp helmelenene kadar, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin (pirinc lapa gibi olmasın) Arada bir uzerine cıkan beyaz kopuğu bir kevgirle alın
Ayrı bir kapta nişastayı 1 su bardağı suyla iyice ezin Yumuşamış olan pirincin icine safranlı suyu, nişastalı suyu ve şekeri aynı anda katın Devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın Kısık ateşte hep aynı yone karıştırarak pişirmeye devam edin Zerde koyulaşıp, kaşığa aldığınızda uzar kıvama gelince ateşten alın Gulsuyunu ilave edip bir kez karıştırın Kaselere pay edin Soğuyup ustu kabuk bağladığında suyunu suzduğunuz kuşuzumu ve dolmalık fıstıkla susleyerek soğuk servis yapın

Afiyet olsun

alıntı
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt