Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Zerdecal faydaları ve hakkında bilgi

Zerdecal faydaları ve hakkında bilgi
0
203

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Zerdecal

imageszerdecalfaydalarivehakkindabilgi5ad5a91f4aa96
Kullanılan Kısmı: Koku (toz halinde)
Kullanılışı: 1 gr zerdecal 1 litre soğuk suda bir taşım kaynatılır Gunde 23 bardak icilebilir
Mutfakta Kullanılışı: Pirinc pilavı, her turlu makarna ve hamur işlerinde, balık corbalarında, mayonezlerde kullanılır Ayrıca ciğ olarak rendelenmiş ve beşamel sos ilave edilmiş kereviz salatalarının icine ilave edilebilir Balık corbası, pilav, kuzu, dana, soğuş ve ceşitli sebzelerde İspanyolların deniz mahsullu unlu “paella sında; Hintlilerin “curry adlı baharat karışımında kullanılır
Ek Bilgi: Diğer adı: Hint safranı, safran koku, sarıboya, zerdecav, zerdecop Hindistan`ın tedavi uzmanlarına gore burun kanamasını onlemek icin 1 fincan taze sıcak sut katılır Gunde 2 fincan sabah ve akşam yatmadan icilir Cocukların burun kanamasında kullanılacaksa miktar yarıya indirilir
imageszerdecalfaydalarivehakkindabilgi5ad5a9205bded
Zerdecal (bazı yorelerde zerdecop denir) adıyla tanınır

Anadolu yemek kulturunde var olan şifalı bir bitki Duğunlerde tatlı olarak ikram edilen zerdeye katılan, ona sarı rengini veren zerdacal
Farscası “zerdcubi olan zerdecal baharat olarak hemen her yemeğe ilave ediliyor (salata, kofte, patates, omlet, sebze yemekleri gibi)

İngilizcesi “turmeric olan bu şifalı bitki, Cin, Hindistan ve Endonezya'da yetişir Bitkinin rizomları (kok yumruları) kullanılır

Bu rizomların icerdiği etken maddeler şunlardır: Curcumin, eugenol, cinnamic acid, limonene, linalool, turmeron, vanillic acid, calcium, iron, manganese, potassium, phosphours, zinc, vitamin B, B2, B3 ve C

Son yapılan araştırmalarda İran, Hindistan ve Uzak Doğu’da alzheimer hastalığına nadir rastlandığı gorulmuştur ve bu durum, bu ulkelerin mutfağında bol miktarda zerdecal kullanımına bağlanmıştır

Zerdecalın icerdiği etken maddeler, serbest radikalleri yok eder, karaciğeri toksinlerden arıtır (detoks etki), kan dolaşımını rahatlatır ve kolesterolu duşurur, antibiyotik etkilidir, bağışıklık sistemini guclendirdiği icin kansere karşı da kullanılır, odem giderici etkisi vardır, artiritte kullanılır Safra taşı olanların az kullanması tavsiye edilir

Cay şeklinde icip tuketemeyenler icin, yemeklere ilave edilmesi tavsiye edilir

Yağsız tavaya kırdığınız yumurtaların ustune her yumurtaya yarım cay kaşığı olcusuyle serpebilirsiniz Katı pişirdiğiniz yumurtaya da aynı miktarı kullanabilirsiniz

Haşlanmış patatesle yapacağınız salata sosuna zerdecal ilave edebilirsiniz

Patates Salatası:

Malzeme:

4 orta boy haşlanmış patates

1 demet taze soğan (ince doğranmış)

Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Sosu:

1 tatlı kaşığı zerdecal

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım limonsuyu

1 cay kaşığı kırmızıbiber

Tuz

Yapılışı:

Haşlanıp soğutulan patatesler, soyulup kup şeklinde doğranır, doğranmış soğan ve maydanozla karıştırılıp hazırlanan sos ilave edilir

Et yemeklerinin yanına garnitur olarak haşlanmış kucuk, butun taze patateslerin uzerine zerdecal, tuz serpilir; hafif yağlanmış teflon tavada iki tarafları kızartılır

Ayrıca ızgara kofte baharatlarınıza, corbanızın ustune ilave edeceğiniz, kırmızı, biber, nane karışımına ilave edin

Et ve tavuk ızgara soslarına zeytinyağlı barbunya veya diğer sebze yemeklerinize katabilirsiniz, kokusu olmadığı sadece renk verdiği icin size şifa verirken yemeklerinizin lezzetini bozmayacaktır

Anadolu insanımızın buyuk şehirlerde yaşayanlardan daha sağlıklı olması, atalarımızdan gelen bitkileri, bitkisel baharatları kullanıyor olmalarından kaynaklanıyor
 

Similar threads

Zerdeçal Kullanılan Kısmı: Kökü (toz halinde) Kullanılışı: 1 gr zerdeçal 1 litre soğuk suda bir taşım kaynatılır Günde 23 kadeh içilebilir Mutfakta Kullanılışı: Pirinç pilavı, her türlü makarna ve hamur işlerinde, balık çorbalarında, mayonezlerde kullanılır Keza çiğ olarak rendelenmiş ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
Zerdecal nedir?faydaları nelerdir? Zerdecal bitkisi resımı vede toz hali Zerdecal Bitkisinin faydaları imageszerdecalbitkisininfaydalarivesifalari5afa9c7601a3e imageszerdecalbitkisininfaydalarivesifalari5afa9c7715f6e imageszerdecalbitkisininfaydalarivesifalari5afa9c782d08f...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Domuz gribi şifalı bitkiler şifalı bitkiler Domuz gribi icin Domuz gribi karışım bitkiler imagesdomuzgribiicinsifalibitkiler5ad56c0822c9b Domuz gribine karşı Zencefil Zencefil Bitkisi ve Koku: Nemli ve sulak iklimlerde yetişen ve sarı renkte cicekler acan bir bitki olan zencefilin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Pakistan'ın Yemek Tarifi Pakistan Yemek Tarifleri Pakistan Usulu Bamya Gerekli malzemeler: 250 gr bamya 1 kucuk boy soğan 1 adet yeşil biber 1 kucuk boy patates 1 kucuk boy domates Yarım cay kaşığı kimyon Yarım cay kaşığı zerdecal 2 yemek kaşığı yağ Yarım fincan su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
239
Acı Kırmızı Toz Biber : Acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup, dovulmesinden elde edilmiştirSıcak yore yemeklerinin coğunda kullanılır Adacayı : Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir Ege bolgesinde, cay yapılan bir aromalı ot Avrupa ulkelerinin mutfaklarında kızarmış patateslerin, hamurlara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
285
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt