bilgisayarci
FD Üye

Zerdeçallı Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- İç çekirdekleri
- 3 adet tarçın çubuğu
- 8 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı zerdeçallı su
- Ayva kabukları
- 1 adet ayva yaprağı
Zerdeçallı Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zerdeçallı su çok hoş oluyor renk veriyor ve sağlıklı.
- Öncelikle ayvalarımızı soyup ortadan ikiye ayırıyoruz.
- Alt kısımlarını düzlüyoruz, tenceremizde sabit dursun diye.
- Daha sonra ayva kabuklarını tencereye yerleştiriyoruz tek tek ayvaları diziyoruz.
- Daha sonra çekirdekleri ve şekeri gezdiriyoruz.
- Zerdeçallı suyumuzuda üzerine döküyoruz.
- Yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Çok hoş oldu deneyeceklere afiyet olsun kaymak ve ceviz ile süsleyebilirsiniz????????????.