Zerdeçallı Düğmeli Kıtır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 200 gr margarin
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 bardak olağan un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zerdeçal
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı kakao
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
Zerdeçallı Düğmeli Kıtır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel yoğurt ,yumurta ,sıvı yağı kabımıza koyup uygunca karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığında beklemiş yağımızı, nişasta ,un, vanilya, kakao hariç öbür gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Hamurumuzdan bir yumurta büyüklüğünde hamur ayırıp başka bir yerde kakaoyu ekleyip düzgünce yoğuruyoruz bu hamurla üst süslemesi olan düğmeleri yapacağız.
- Tepsimize yağlı kağıt koyup hamurumuzu bir kısmını sıkma torbasına koyup tepsiye küçük küçük sıkıyoruz.
- En üstlerine kakaolu hamurdan yuvarlayıp düğme biçiminde koyuyoruz.
- 170 derecelik fırını ısıtıp hafif pembeleşince çıkarıyoruz.
- Sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz ve servis yapıyoruz.
Bu ???? kurabiyem güçlü kıtır imgesi.
Hoş ve ve sıkma torbasınayla çok pratik.
Deneyin beyeneceksiniz????????.
Zerdeçallı Düğmeli Kıtır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı